Nagerecht
Honingcake
Honingcake
Een heerlijk recept met veel gezonde ingrediënten. Als ontbijt of bij de koffie - gewoonweg heerlijk.
Emmi Zingerle
Boerin van de Peterer-Hof
Ingrediënten
1 bakvorm
80 MIN.
-
125 gboter
-
200 ghoning
-
3eieren
-
125 gmagere kwark
-
schil van een halve onbespoten citroen
-
100 grozijnen
-
50 ghazelnoten
-
200 gvolkoren speltmeel
-
200 gwit speltmeel
-
3 tlzakje bakpoeder
-
125 mlmelk
Bereiding - Honingcake
-
1.StapRoer de boter met de honing en de eieren tot een schuimige massa.
-
2.StapVoeg de kwark, de citroenschil, de rozijnen en de gemalen hazelnoten toe.
-
3.StapMeng het volkoren speltmeel en het witte speltmeel met het bakpoeder en meng dit met de melk.
-
4.StapMeng het kwarkmengsel en het meelmengsel tot een soepel deeg.
-
5.StapLeg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten op 175°C.
-
Veel succes