&noscript=1 /> Honingcake - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Honingcake

Honingcake

Een heerlijk recept met veel gezonde ingrediënten. Als ontbijt of bij de koffie - gewoonweg heerlijk.
Emmi Zingerle
Boerin van de Peterer-Hof
Ingrediënten
1 bakvorm
80 MIN.
  • 125 g
    boter
  • 200 g
    honing
  • 3
    eieren
  • 125 g
    magere kwark
  • schil van een halve onbespoten citroen
  • 100 g
    rozijnen
  • 50 g
    hazelnoten
  • 200 g
    volkoren speltmeel
  • 200 g
    wit speltmeel
  • 3 tl
    zakje bakpoeder
  • 125 ml
    melk
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Honingcake
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Roer de boter met de honing en de eieren tot een schuimige massa.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Voeg de kwark, de citroenschil, de rozijnen en de gemalen hazelnoten toe.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meng het volkoren speltmeel en het witte speltmeel met het bakpoeder en meng dit met de melk.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Meng het kwarkmengsel en het meelmengsel tot een soepel deeg.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Leg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten op 175°C.
  •  
    Veel succes
Emmi Zingerle
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Peterer-Hof in Rasen-Antholz

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Peterer-Hof flower flower
Georg Zingerle  | Rasen-Antholz
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, yoghurt, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Meewerken in de stal, Stalbezoek
4,7
"Zeer goed"
(25 beoordelingen)
App. v.a. 75€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?