brood en banket
Honing-vruchtenbrood
Honing vruchtenbrood
Dit brood van honing, gedroogde vruchten en noten smaakt warm het lekkerst en wordt geserveerd met boter.
Gloria Messner
Boerin van de Ronacherhof
Ingrediënten
1 rond brood
180 MIN.
-
350 mlmelk
-
30 ggist
-
100 ghoning
-
2 tlzout
-
500 gspelt- of volkorenmeel
-
150 gwalnoten of hazelnoten (gewicht zonder bast)
-
300 ggedroogde vruchten
-
100 grozijnen
-
100 mlslagroom
-
80 gboter
-
boter en bloem voor de vorm
Bereiding - Honing-vruchtenbrood
-
1.StapAlle ingrediënten tot een zacht deeg kneden. Het deeg toegedekt op een warme plek 1 uur laten rusten.
-
2.StapEen cakevorm met zachte boter insmeren en met bloem bestuiven.
-
3.StapFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou.
-
4.StapVervolgens 50-60 min op 200° C bakken.
-
Veel succes