&noscript=1 /> Deegkussentjes met appel - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Deegkussentjes met Golden Delicious en spek

Deegkussentjes met appel

In dit gerecht worden de twee Zuid-Tiroolse klassiekers "appel en spek" op een heerlijke manier gecombineerd.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • Voor het pastadeeg:
  • 300 g
    tarwebloem
  • 3
    eierdooier
  • zout
  • olijfolie
  • Voor de vulling:
  • 1/2
    ui, fijn gehakt
  • 4
    appels (golden delicious)
  • 50 g
    spekdobbelsteentjes
  • 150 ml
    appelsap
  • 50 ml
    appelazijn
  • 100 g
    suiker
  • 1 scheutje
    brandy
  • 1 tl
    gember
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1
    eierdooier
  • Om te garneren:
  • Parmezaanse kaas
  • spekreepjes
  • hazelnootbruine gesmolten boter
  • gedroogde appelchips
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Alle ingrediënten voor het deeg op een noedelplank tot een soepel deeg kneden. Ongeveer 30 min toegedekt laten rusten.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Appels schillen en in blokjes snijden.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      In een pan de spekdobbelsteentjes met de gehakte ui licht aanfruiten en appelblokjes toevoegen.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Suiker toevoegen, licht laten karamelliseren en met brandy afblussen.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Daarna gember, appelsap en appelazijn toevoegen en ongeveer 5 min zacht laten doorkoken.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Met de specerijen op smaak brengen en laten afkoelen.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Deeg dun uitrollen en rond uitsteken. De helft met het losgeklopte ei bestrijken, een tl vulling erop doen, met een tweede deegvel bedekken en aandrukken, in gezouten water ongeveer 3 min koken.
    • circle-dashed 8.
      Stap
      De deegkussentjes met spekreepjes, parmezaanse kaas, beetje boter en appelchips garneren.
    •  
      Veel succes
    Margit Stabinger
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Kinigerhof in Sexten

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Kinigerhof flower flower flower flower
    Paul Peter Stabinger   | Sexten
    Veeteelt
    ontbijt
    Producthoek: melk, spek, gerookt rundvlees ...
    Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
    4,5
    "Zeer goed"
    (5 beoordelingen)
    Kamer v.a. 80€ per nacht
    App. v.a. 160€ per nacht
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?