Voorgerecht
Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
Deegkussentjes met appel
In dit gerecht worden de twee Zuid-Tiroolse klassiekers "appel en spek" op een heerlijke manier gecombineerd.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
- Voor het pastadeeg:
-
300 gtarwebloem
-
3eierdooier
-
zout
-
olijfolie
1/2
ui, fijn gehakt
4
appels (golden delicious)
50
g
spekdobbelsteentjes
150
ml
appelsap
50
ml
appelazijn
100
g
suiker
1
scheutje
brandy
1
tl
gember
zout
vers gemalen peper
1
eierdooier
Parmezaanse kaas
spekreepjes
hazelnootbruine gesmolten boter
gedroogde appelchips
Bereiding - Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
-
1.StapAlle ingrediënten voor het deeg op een noedelplank tot een soepel deeg kneden. Ongeveer 30 min toegedekt laten rusten.
-
2.StapAppels schillen en in blokjes snijden.
-
3.StapIn een pan de spekdobbelsteentjes met de gehakte ui licht aanfruiten en appelblokjes toevoegen.
-
4.StapSuiker toevoegen, licht laten karamelliseren en met brandy afblussen.
-
5.StapDaarna gember, appelsap en appelazijn toevoegen en ongeveer 5 min zacht laten doorkoken.
-
6.StapMet de specerijen op smaak brengen en laten afkoelen.
-
7.StapDeeg dun uitrollen en rond uitsteken. De helft met het losgeklopte ei bestrijken, een tl vulling erop doen, met een tweede deegvel bedekken en aandrukken, in gezouten water ongeveer 3 min koken.
-
8.StapDe deegkussentjes met spekreepjes, parmezaanse kaas, beetje boter en appelchips garneren.
-
Veel succes