&noscript=1 /> Buchteln - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

"Buchteln" - Dolci a base di pasta lievitata

Buchteln

Buchteln (zoete broodjes) worden traditioneel gemaakt met gistdeeg met een heerlijk fruitige marmelade in het binnenste.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
12 stuks
90 MIN.
  • 2
    eieren
  • 1 pak
    zakje vanillesuiker
  • 1 snufje
    zout
  • 40 g
    suiker
  • 1 el
    rum
  • 120 - 140 ml
    melk
  • jam
  • 2 el
    boter
  • 25 g
    gist
  • 400 g
    bloem
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - "Buchteln" - Dolci a base di pasta lievitata
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Meng de gist met de suiker en de lauwe melk. Laat 20 minuten afgedekt op ca. 35 °C rijzen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Smelt in de tussentijd de boter in een pan en voeg eieren, vanillesuiker, zout en rum toe. Voeg de gezeefde bloem en vervolgens het gistmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Klop het deeg tot het blazen gaat vertonen. Laat het dan 20 minuten rijzen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Rol het deeg uit tot een dikke lap, steek er rondjes uit, vul ze met jam en vouw ze goed dicht. Leg de buchteln met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal en bestrijk elke buchtel apart met gesmolten boter.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Dek ze af met een doek en laat ze op een warme plaats 15 minuten rijzen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Bak de buchteln ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Neem ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Serveer de buchteln nog warm. Lekker met vanillesaus.
  •  
    Veel succes
Martha Thaler
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Zmailer-Hof in Schenna

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Zmailer-Hof
Johann Thaler  | Schenna
Hofschank
Boerderijproducten Wijn, Zuurkool, druivensap, frambozenjam, frambozensiroop ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?