Voorgerecht
Boerenomelet
Boerenomelet
In de boerenversie wordt de omelet bereid met spek en uien.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
1 persoon
15 MIN.
-
3 - 4eieren
-
2 elslagroom
-
1 elbeurre fondu of boter
-
50 gspek, in reepjes gesneden
-
100 ggrof geraspte kaas (Marienberger, Burgeiser Classic, ...)
-
1 elbieslook, fijngesneden
-
zout
Bereiding - Boerenomelet
-
1.StapScharreleieren met de verse room klutsen, licht zouten en de helft van de bieslook toevoegen.
-
2.StapBeurre fondu of boter in een pan met antiaanbaklaag smelten en het in reepjes gesneden spek er licht in aanbraden.
-
3.StapEier-roommengsel in de pan gieten en op matig vuur ca. 5 min met het deksel erop laten stollen - het moet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant nog romig zacht zijn.
-
4.StapDe grof geraspte kaas over de boerenomelet verdelen.
-
5.StapDe omelet dubbelvouwen, nogmaals het deksel erop doen en de omelet na ca. 2 min op een bord doen en met bieslook bestrooien.
-
Veel succes