&noscript=1 /> Boekweitplakjes met shiitake - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Boekweitplakjes met gegrilde shiitake

Boekweitplakjes met shiitake

De paddenstoelen, die oorspronkelijk uit China en Japan komen, hebben ook in Zuid-Tirol een thuis gevonden en geven boekweitbladeren een pittig aroma.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Kirnig
Ingrediënten
4 personen
MIN.
  • 400 g
    tarwebloem
  • 200 g
    boekweitmeel
  • 3
    eieren
  • 2 el
    tarwegriesmeel
  • 500 g
    shiitake
  • 2 el
    olijfolie
  • boter
  • zout en zwarte peper
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boekweitplakjes met gegrilde shiitake
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Rol het deeg dun uit en snijd het in plakjes. Kook deze beetgaar in ca. 2 minuten in water met zout.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Gril ondertussen de (hele) shiitake in de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meng de boekweitplakjes met de gesmolten boter en serveer met de gegrilde shiitake.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Kneed het meel, de eieren en het griesmeel met lauwwarm water tot een glad deeg.
  •  
    Veel succes
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Boeren van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Kirnig in Aldein
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?