Voorgerecht
Boekweitplakjes met gegrilde shiitake
Boekweitplakjes met shiitake
De paddenstoelen, die oorspronkelijk uit China en Japan komen, hebben ook in Zuid-Tirol een thuis gevonden en geven boekweitbladeren een pittig aroma.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Kirnig
Ingrediënten
4 personen
MIN.
-
400 gtarwebloem
-
200 gboekweitmeel
-
3eieren
-
2 eltarwegriesmeel
-
500 gshiitake
-
2 elolijfolie
-
boter
-
zout en zwarte peper
Bereiding - Boekweitplakjes met gegrilde shiitake
-
1.StapRol het deeg dun uit en snijd het in plakjes. Kook deze beetgaar in ca. 2 minuten in water met zout.
-
2.StapGril ondertussen de (hele) shiitake in de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
-
3.StapMeng de boekweitplakjes met de gesmolten boter en serveer met de gegrilde shiitake.
-
4.StapKneed het meel, de eieren en het griesmeel met lauwwarm water tot een glad deeg.
-
Veel succes