Hof- en Buschenschanken
Het boerenmenu
Kijkje in de menukaart
Culinair genieten bij de boer betekent dat je dat rechtstreeks bij de producent doet, wat eens te meer blijkt in de boerenkeuken. De boerin tovert allerlei lekkernijen tevoorschijn uit een veelheid van producten van de eigen boerderij. Voor de volgende gerechten kun je bij de Hof- en Buschenschanken terecht.
Culinair genieten bij de boer betekent dat je dat rechtstreeks bij de producent doet, wat eens te meer blijkt in de boerenkeuken. De boerin tovert allerlei lekkernijen tevoorschijn uit een veelheid van producten van de eigen boerderij. Voor de volgende gerechten kun je bij de Hof- en Buschenschanken terecht.
Heel populair is de Zuid-Tiroolse Marende, waar zelfgemaakt boerenspek, "Kaminwurzen" (gerookte worst), "Geselchtem" (gepekeld vlees) en kaas, plus een beetje boter en lekker boerenbrood de ingrediënten zijn voor een gezellige broodmaaltijd. En er wordt een lekker glas wijn bij geserveerd.
Bij de warme voorgerechten voeren zelfgemaakte deegkussentjes, "Schlutzer" (gevulde pasta ) en "Tirtlen" (gefrituurd deeg met vulling) en soepen, knoedels en gnocchi de lijst van traditionele gerechten aan.
De reeks typisch Zuid-Tiroolse specialiteiten zet zich bij de hoofdgerechten voort: stevige kost als „Schöpsernes“ (lamsgebraad), „Bauernbratl“ (gebraden varkensvlees), goulash, gepekeld varkensvlees en zelfgemaakte worsten voeren niet alleen in het koude jaargetij de boventoon in de keuken. Daar worden smakelijke aardappelen van doorgaans eigen teelt en kruidige zuurkool bij geserveerd.
Maar ook de talloze desserts zijn de zonde waard: „Krapfen“ (beignets) met verschillende vullingen van abrikozenjam tot „Kloatzen“ (gedroogde peren) en maanzaad. "Schmarrn" (reepjes pannenkoek), „Kniekiechl“ (gefrituurde donuts) en strudel in allerlei variaties doen zoetekauwen het water in de mond lopen. Wie de boerengerechten thuis zelf wil maken kan de recepten hier nalezen.