&noscript=1 /> Asperges en zo: Zuid-Tiroolse voorjaarsrecepten
 
[Translate to Nederlands:] Spargel
[Translate to Nederlands:] Spargel

Voorjaarsbegin: hoogseizoen in de boerenkeuken

Hof- en Buschenschanken

Zin in het voorjaar

Voorjaarsgerechten op de boerderij

Wanneer de Hofschanken en Buschenschanken hun deuren weer openen in het voorjaar, vindt dat ook zijn weerslag op het bord. Veel lekkernijen staan nu aan het begin, variërend van brandnetelknoedels tot paardenbloemensla en allerlei aspergegerechten. De recepten vind je hier.

 

Voorgerecht

 

Brandnetelknoedels

Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.

Romige tuinkerssoep

Zin in een groene keuken? Deze frisse soep met tuinkers en room is gezond en wekt de lentekriebels op.

Salade van paardenbloemen met ei

Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.

 

Hoofdgerecht

 

Lamsvlees met asperges

Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.

Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)

Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.

Asperges met Bozner saus

In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.

 

Nagerecht

 

Vlierbessen panna cotta

Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook geschikt voor een verfrissend dessert.

Wanneer de Hofschanken en Buschenschanken hun deuren weer openen in het voorjaar, vindt dat ook zijn weerslag op het bord. Veel lekkernijen staan nu aan het begin, variërend van brandnetelknoedels tot paardenbloemensla en allerlei aspergegerechten. De recepten vind je hier.

 

Voorgerecht

 

 

Brandnetelknoedels

Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.

 

 

Romige tuinkerssoep

Zin in een groene keuken? Deze frisse soep met tuinkers en room is gezond en wekt de lentekriebels op.

 

Salade van paardenbloemen met ei

Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.

 

Hoofdgerecht

 

 

 

Lamsvlees met asperges

Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.

 

Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)

Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.

 

Asperges met Bozner saus

In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.

 

Nagerecht

 

 

Vlierbessen panna cotta

Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook geschikt voor een verfrissend dessert.