Hof- en Buschenschanken
Zin in het voorjaar
Voorjaarsgerechten op de boerderij
Wanneer de Hofschanken en Buschenschanken hun deuren weer openen in het voorjaar, vindt dat ook zijn weerslag op het bord. Veel lekkernijen staan nu aan het begin, variërend van brandnetelknoedels tot paardenbloemensla en allerlei aspergegerechten. De recepten vind je hier.
Voorgerecht
Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.
Zin in een groene keuken? Deze frisse soep met tuinkers en room is gezond en wekt de lentekriebels op.
Salade van paardenbloemen met ei
Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.
Hoofdgerecht
Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.
Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.
In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.
Nagerecht
Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook geschikt voor een verfrissend dessert.
Wanneer de Hofschanken en Buschenschanken hun deuren weer openen in het voorjaar, vindt dat ook zijn weerslag op het bord. Veel lekkernijen staan nu aan het begin, variërend van brandnetelknoedels tot paardenbloemensla en allerlei aspergegerechten. De recepten vind je hier.
Voorgerecht
Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.
Zin in een groene keuken? Deze frisse soep met tuinkers en room is gezond en wekt de lentekriebels op.
Salade van paardenbloemen met ei
Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.
Hoofdgerecht
Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.
Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.
In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.
Nagerecht
Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook geschikt voor een verfrissend dessert.