Voorgerecht
Gemarineerde appel op bonbons van geitenroomkaas
Appelschijven op geitenkaas
Appel, spek, geitenroomkaas, honing: dit gerecht verenigt de diversiteit van de boerse keuken.
Patrizia Prantl
Boerin van de Schrenteweinhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
1appel (Golden Delicious)
-
2 elbloesemhoning
-
beetje citroensap
-
180 ggeitenroomkaas
-
1kleine ui
-
1 elolijfolie
-
50 gfijn gehakte walnoten
-
1 tlcitroensap
-
kruidenzout
-
peper
-
4plakjes spek, opgerold tot roosjes
-
1 takjetijm
Bereiding - Gemarineerde appel op bonbons van geitenroomkaas
-
1.StapSnijd de appel in 4 schijven van ca. 1 cm dik.
-
2.StapMeng de honing met het citroensap en de tijm tot een marinade. Leg de appelschijven in de marinade en ze laat een nacht trekken.
-
3.StapDoe de geitenroomkaas in een zeef en laat de kaas eveneens een nacht uitlekken.
-
4.StapFruit de gesnipperde ui in de olijfolie en laat afkoelen. Meng de ui met de gehakte walnoot door de uitgelekte geitenroomkaas. Breng op smaak met citroensap, kruidenzout en peper.
-
5.StapVorm de geitenkaas tot 4 bonbons, zet op elke appelschijf een geitenkaasbonbon en garneer met een spekroosje en een beetje marinade.
-
Veel succes