Dit culinaire evenement voor kaasliefhebbers biedt bezoekers drie dagen lang een breed assortiment kazen om te proeven en te kopen.
In het dal van de almen en 80 drieduizenders presenteren meer dan 100 producenten uit Zuid-Tirol, Italië en grote delen van Europa meer dan 1.000 verschillende soorten kaas. Kaasmakers op de alm en op de boerderij, evenals coöperatieve kaasmakerijen, presenteren hun lekkernijen, variërend van verse kaas, halfharde kaas en almkaas tot grijze kaas en mozzarella. Naast de kaas- en gastronomiemarkt is er een vakbeurs voor kaasspecialisten en een uitgebreid omlijstend programma met kookdemonstraties, proeverijen en een kinderprogramma. Het gehemelte wordt ook verwend door restaurants die tijdens het kaasfeest een speciale plek op het menu inruimen voor kaasspecialiteiten. Het kaasfestival in Sand in Taufers, dat ooit van start ging met twaalf bezoekers, is intussen een hoogtepunt in de kaasbranche geworden en een van de belangrijkste evenementen in Italië. Ook onder het keurmerk Roter Hahn worden kaasspecialiteiten met boerderijverse grondstoffen aangeboden.
10:00 - 19:00 uur