In Kastelbell in Vinschgau wijden boeren en horecabedrijven een uniek culinair evenement aan de asperge.
De aspergeteelt in Zuid-Tirol kent al een lange traditie en dat niet alleen in Terlan. Ook in Vinschgau, rond Kastelbell-Tschars, wordt asperge verbouwd. De oorsprong van de aspergeteelt in Kastelbell gaat terug tot 1988, en inmiddels beslaat het teeltoppervlak al zo'n 3 hectare. De oogst vindt plaats in de maanden april tot juni, en het grootste deel van de oogst gaat naar de lokale gastronomie. De asperge komt zo vers mogelijk op tafel.
Van half april tot eind mei verandert Kastelbell-Tschars in een culinair centrum dat bezoekers verrukt met uitstekende aspergegerechten en uitgelezen wijnen. Jaarlijks wordt hiervoor een bont omlijstingsprogramma georganiseerd, waarbij naast muzikale optredens en thematische wandelingen vooral het genieten centraal staat.
Verrijk uw vakantie met dit culinaire hoogtepunt.