Meer dan regionaal
Geselecteerde producten
Seizoensingrediënten van
boerderijen in Zuid-Tirol
Bij Roter Hahn Kookschool komen alle waardevolle ingrediënten van de Zuid-Tiroolse boerderijen. Je leert van keukenprofessionals hoe je de veelzijdigheid aan lokale producten uit berg en dal optimaal in de Zuid-Tiroolse keuken kunt integreren en hoe je met de beste ingrediënten uit de buurt de heerlijkste gerechten op tafel tovert.
Bij Roter Hahn Kookschool komen alle waardevolle ingrediënten van de Zuid-Tiroolse boerderijen. Je leert van keukenprofessionals hoe je de veelzijdigheid aan lokale producten uit berg en dal optimaal in de Zuid-Tiroolse keuken kunt integreren en hoe je met de beste ingrediënten uit de buurt de heerlijkste gerechten op tafel tovert.
Dankzij het gunstige klimaat en de verschillende hoogtes heeft Zuid-Tirol een grote verscheidenheid aan producten. Groenten en fruit worden op het optimale moment geoogst. Wanneer de kleur het krachtigst, de geur op zijn sterkst en de smaak het meest intens is, is dit het juiste moment om de ingrediënten in de pan te doen. De Zuid-Tiroolse boerderijen hebben ook veel te bieden op het gebied van dierlijke producten. Vooral in de hoger gelegen gebieden, meestal op steile hellingen onder moeilijke omstandigheden, produceren boeren vlees en melk van runderen, schapen en geiten. ook graan, eieren en speciale kruiden en paddenstoelen maken deel uit van de productdiversiteit van Zuid-Tirol.
In harmonie met de seizoenen
In de zomer en herfst biedt de moestuin ons een rijk buffet waaruit we elke dag kunnen putten. Wat overblijft wordt gekookt en ingemaakt voor de winter en opgeslagen in de voorraadkast naast de groenten die goed bewaard kunnen worden. In de lente, als de grond weer zacht wordt en de voorraadkasten leeg zijn, zijn het vooral groene spruiten zoals zigori, wilde knoflook en salades de hoofdrol spelen in de keuken. Maar ook vleesgerechten van jonge dieren zijn op dit moment een traditie in de landelijke keuken.
Van het land naar het bord
Weten waar het vandaan komt en hoeveel ijverige handen eraan hebben gewerkt, dat is wat de producten van de Zuid-Tiroolse boerderijen zo bijzonder maakt. Op deze manier is het mogelijk om een harmonie te creëren tussen de keuken en het land. "Van de boerderij op tafel" is het principe. Zo ontstaat een directe relatie tussen de boerderijen in Zuid-Tirol en de keukens van restaurants, herbergen, hotels en zelfs die van thuis. Het is de kunst om te weten hoe je de seizoensproducten vakkundig in de keuken gebruikt, zodat de smaak van de verse producten op het bord terechtkomt. Op deze manier worden ze meer gewaardeerd en wordt het bewustzijn voor zowel kwalitatief hoogwaardig en lokaal geproduceerd voedsel versterkt.